Båtføreropplæring

BÅTFØRERPRØVEN

Vi i Sørlandet Båtføreropplæring elsker båtlivet og ønsker å bidra til gode opplevelser på sjøen. Å føle seg trygg og kompetent til å håndtere båten er grunnleggende for gode opplevelser for både båtfører, passasjerer og andre som nyter båtlivet. Trygghet skapes gjennom kunnskap. Det er denne kunnskapen vi i Sørlandet Båtføreropplæring ønsker å formidle for å bidra til gode opplevelser på sjøen – for alle.

SBFO er godkjent testsenter for Båtførerprøven.

Vi ønsker å gi våre kursdeltakere så god kunnskap som mulig, og arrangerer derfor våre kurs i båtførerprøven hovedsakelig over to dager. Vi mener dette er den beste måten å lære på. Kursdeltakere får da tid til å forberede seg til kursdagene og forberede eventuelle spørsmål og ting som er uklart eller vanskelig. Vi tilbyr også intensivkurs på én dag for de som ikke har anledning til å delta på to kursdager.

“Kurset jeg tok hos SBFO ga meg den tryggheten jeg manglet som båtfører, selv etter mange år i båt. Kurset er effektivt, men lærerikt, og innholdet gjøres lettfattelig gjennom god kursing og hjelpemidler. Anbefales på det sterkeste!”

Solveig Blomstrøm Nordbø, 27

NESTE KURS BÅTFØRERPRØVEN

Vi tilbyr både én- og todagers kurs. Klikk HER for å se alle kurs og datoer.

Showing all 3 results

Show per page
Kurskalender
Dato
Location
Meld Deg På

31/5 – 7/6

kl. 17:00 - 21:00, Christiansand SeilforeningPåmelding

21/6 – 28/6

kl. 17:00 - 21:00, Christiansand SeilforeningPåmelding

12/6 – 15/6

kl. 17:00 - 21:00, Christiansand SeilforeningPåmelding
Full Kursoversikt

Hvorfor ta Båtførerprøven hos oss

Hos SBFO kan du velge om du ønsker å ta kurset på én dag med 8 timer sammenhengende undervisning, eller over to dager for å få mulighet til å lese og forberede deg mellom undervisningsdagene. Du vil også få en god oversikt på forhånd over hvilke emner det er spesielt viktig å forberede seg på. Vi setter av tid til spørsmål og repetisjon av vanskelige emner.

Vi i SBFO elsker båtlivet og jobber for å gjøre sjøen trygg og behagelig for alle som bruker den. Vi er opptatt av at alle kursdeltakere får nødvendig teoretisk kompetanse til å bestå Båtførerprøven. Samtidig er vi opptatt av å gi god forståelse og kunnskap om trygg og hensynsfull ferdsel på sjøen, både for kapteinen, passasjerer og andre som nyter båtlivet.

Dersom du ikke skulle bestå eksamen, vil du kunne delta på nye kurs gratis helt til du har bestått.

«Dette er et båtførerkurs jeg gjerne kan anbefale! Undervisningen engasjerer, det gis gode forklaringer og de praktiske øvelsene er svært nyttige. For den som både vil bli en tryggere båtfører og samtidig bestå prøven, er båtførerkurset ved SBFO et godt valg!»

Dag Nordbø – deltaker februar 2017

Praktisk gjennomføring

2 dagers kurset går over 8 timer. Dette gir deltakere god mulighet til å lese, repetere og øve mellom kursdagene, og dermed være godt forberedt til å ta båtførerprøven. Dette gir en god læringseffekt og øker sannsynligheten for å bestå prøven betraktelig. Eksamen i Båtførerprøven avlegges etter siste time av kursets andre dag.

SBFO tilbyr også intensivkurs på én dag, med 8 timer undervisning og eksamen. Intensivkurset starter kl. 12.00 og er ferdig kl. 20.00. Eksamen gjennomføres etter siste undervisningstime. Det er ingen krav til forkunnskaper, men det anbefales at deltakerne på intensivkurset har gjort seg kjent med pensumet på forhånd. Dette øker læringseffekten og sannsynligheten for å bestå eksamen.

LES MER

«Jeg synes kursholder er meget god til å formidle budskapet på en informativ og interessant måte. Det skinner godt igjennom at han er over middels interessert i sjøliv/båtliv, noe som bidrar til at entusiasmen smitter over på kursdeltakere. Jeg synes også at han er god på å forklare temaer på en måte som virker ukomplisert. Rett og slett god formidlingsevne.»

Ingvild Soldal – deltaker februar 2017

Pris

Pris for kurs i Båtførerprøven er kr. 1.800,- pr. deltaker.

I tillegg bør alle deltakere kjøpe boken som brukes i undervisningen. Veil. Pris i butikken er kr. 400,-. Denne boken kan kjøpes av Sørlandet Båtføreropplæring for kr. 300,-, eller leies for kr. 100,-.

Båtførere født før 1980 har ikke krav om å gjennomføre båtførerprøve for å føre båt. Vi i SBFO synes likevel det er viktig at også voksne båtførere har god kompetanse om å ferdes på sjøen. Dette er med på å øke trygghet og trivsel for alle som nyter båtlivet. Derfor gir vi rabatt til foreldre som ønsker å ta båtførerprøven sammen med sine barn. Foreldre får delta på kurset for kr. 1.400.

gavekort

Kjøp gavekort til noen du er glad i!

JA! Jeg vil kjøpe gavekort

Pensum til Båtførerprøven

Undervisningen legges opp etter Sjøfartsdirektoratets pensumliste, og justeres fortløpende etter endringer i lover og forskrifter. Pensum for Båtførerprøven består av 4 deler:

  • Sjømannskap
  • Lover og regler
  • Navigasjon og kartlesing
  • Spesielt viktige emner

En oversikt over pensum kan lastes ned ved å klikke her

Godkjent fra